Hazırlık Programı Öğretim Görevlileri Dr. Phipps’in Akademik İngilizce eğitiminde buluştu.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü öğretim görevlileri, Anatolia Training Institute (ATI) direktörü Dr. Simon Phipps tarafından verilen Akademik İngilizce eğitimine katıldı. Yüzde yüz İngilizce eğitim verecek bölümlere sunulan Akademik İngilizce içerikli derslere öğretim görevlilerini hazırlamak amacıyla 13-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen eğitim toplam 30 saat sürdü.

Beş günlük eğitimin ilk gününde akademik İngilizce ve genel İngilizce öğretmenin farklarına ve kelime bilgisinin önemine vurgu yapıldı. İkinci günden itibaren farklı günlerde her bir dil becerisinin üstünde duruldu. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini öğretmek başlıklı eğitimlerde önce teorik bilgiler aktarıldı, daha sonra öğretim görevlileri grup çalışmasıyla kullacakları kitaba uygun ders planları tasarlayıp birbirlerine geribildirimde bulundular.

Eğitim sonunda toplu halde öğrenilenler gözden geçirildi ve bir grup fotoğrafı çekilerek İngilizce Hazırlık Okulu Mesleki Gelişim Birimi Instagram sayfasında, fsmflpdu, paylaşıldı.