Oxford Readers’ Academy’den öğrencimize ödül

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı öğrencisi Merve Geyçi, Oxford University Press Türkiye tarafından düzenlenen okuma yarışmasında ilk üç arasında yer aldı.

İngilizce öğretiminde kullanılan ders ve hikâye kitaplarının hazırlanmasında, basımında ve dağıtımında dünyada önde gelen prestijli yayınevlerinden biri olan Oxford University Press’in Türkiye ayağı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Oxford Readers’ Academy, öğrencilerin İngilizce dil becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanmalarının yanı sıra onları okumaya teşvik etme ve evrensel becerilerini de artırmayı amaçlıyor. Bu yıl beşincisi yapılan yarışmanın kazanan üç isminden biri olan Merve Geyçi önümüzdeki yıl Psikoloji Bölümü’nde öğrenim görecek.

Türkiye’deki ilk ve tek İngilizce okuma yarışması olan Oxford Readers’ Academy’de katılımcılardan Oxford Hikâye Kitapları serisinden bir hikâye seçip, hikâyeyi özetleyici ve yaratıcılıklarını kullanabilecekleri bir video hazırlamaları bekleniyor. Yarışmanın bu yılki teması olan “Dünya için Oku” başlığında hikâyesini belirleyen öğrencimiz, Öğr. Gör. Esra Kalaycıoğlu rehberliğinde hazırladığı video ile film prodüksiyonu, post prodüksiyon, dublaj ve sunum becerileri üzerine bir atölye çalışması, ORA&OUP markalı kupalar, dijital rozetler ve sertifikalar ile ödüllendirildi.

Merve Geyçi, İngilizce Hazırlık Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Koray Tunç, Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Niyazi Ağaoğlu ve Öğr. Gör. Begüm İhtiyaryer tarafından da tebrik edildi.