Yaz Okulu Başvuruları

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YAZ OKULU

Üniversitemiz İngilizce Hazırlık Yaz Okulu katılım zorunlu değildir. Yaz okuluna kaydolmayan öğrencilerimiz, dış yeterlik sağlayarak ya da Exam Center (examcenter.fsm.edu.tr) tarafından yapılacak ücretli FSMEPT’lerde başarılı olmaları halinde bölümlerine geçmeye hak kazanabilir. Ayrıca, yeni akademik yılın başında 25 Eylül tarihinde yapılacak olan FSMEPT Newcomers’a herhangi bir önkoşul aranmaksızın girebilirler.

İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda öğrenim görmek isteyen öğrenciler 14-26 Haziran tarihleri arasında Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’na başvuru yapabilirler.

Yaz Okuluna başvuru için linki tıklayınız.

Herhangi bir seviyede sınıf açılabilmesi için en az 10 öğrencinin o seviyeye kayıt yaptırması gerekmektedir. Öğrencilerin yerleştirileceği seviyeler, Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından öğrencilerin 4.kur sonu itibarıyla en son başarılı oldukları kur göz önünde bulundurularak belirlenecektir.

- İngilizce Hazırlık Yaz Okulu’nda eğitim dili %30 İngilizce olan gruplardaminimum Intermediate (B1) seviyesini başarıyla tamamlamış olan öğrenciler Yaz Okulu sonunda uygulanacak olan FSMEPT’e ücretsiz girme hakkına sahip olacaklardır, Upper-Intermediate (B2) seviyesini başarılı tamamlayan öğrenciler ise doğrudan bölümlerine başlama hakkına sahip olacaklardır.

- Eğitim dili %100 İngilizce olan gruplarda ise minimum Upper-Intermediate (B2) seviyesini başarılı tamamlamış olan öğrenciler Yaz Okulu sonunda uygulanacak olan FSMEPT’e ücretsiz girme hakkına sahip olacaklardır.

Yaz Okulu sonunda FSMEPT’e girme hakkı kazanamayan veya bu FSMEPT’ten başarısız olan öğrenciler, 2024-2025 akademik takviminde belirtilen kayıt tarihlerinde Eylül ayında yapılacak olan FSMEPT’e kayıt yaptırmadan herhangi bir önkoşul aranmaksızın bu sınava girebilirler. Bu sınava girmeyen ya da bu sınavdan başarısız olan öğrenciler, 2024-2025 akademik yılı içerisinde seviyelerine uygun sınıflara yerleştirileceklerdir.

ÖNEMLİ TARİHLER:

26 Haziran Çarşamba: Yaz Okulu kayıtlarının ve ödeme işlemlerinin tamamlanması için son gün

28 Haziran Cuma: Sınıf detaylarının ve ders programlarının ilan edilmesi (Otomasyon sistemi)

1 Temmuz Pazartesi: Yaz Okulu’nun başlangıcı

15 Ağustos Perşembe: Yaz Okulu’nun bitişi

YAZ OKULU PROGRAMI

Yaz Okulu’nda ders saatleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Dersler; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri yapılacak olup her gün 5 saat ders verilecektir.

Program dâhilinde haftada toplam 20 saat ders işlenecektir.

DERS SAATLERİ

(YÜZ YÜZE)

Ders 1: 09.00-09.45

Ders 2: 10.00-10.45

Ders 3: 11.00-11.45

Ders 4: 12.45-13.30

Ders 5: 13.45-14.30

YAZ OKULU DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

2023-2024 akademik yılı İngilizce Hazırlık Programı Yaz Okulunda kur başarı kriterleri aşağıdaki gibidir. %30 İngilizce Hazırlık Programında kuru başarılı olarak tamamlamak için 65 puanın toplanması, %100 İngilizce Hazırlık Programında kuru başarılı olarak tamamlamak için ise 70 puanın toplanması gerekmektedir.

Sınav

Yüzdelik

Writing Portfolio

Speaking Projects

LMS

Achievement Exam

Instructor’s Evaluation

LAT

Toplam

YAZ OKULU ÜCRETİ

FSMVÜ İngilizce Hazırlık Yaz Okulu ücreti ile ilgili hususlar aşağıdaki gibidir.

Yaz Okulu Ücreti: 15.000 TL (KDV Dâhil)

Yaz okulu ücretlerinde burs, indirim vs. uygulanmamaktadır.

*Başvuru işleminiz yapıldıktan sonra "Ödeme Talimatları" tarafınıza mail yoluyla bilgi verilecek olup, ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yaz Okuluna başvuru için linki tıklayınız.

Yaz Okulu hakkında sorularınız için:

Tel. (0216) 546 02 96 – 3000 / 3007 / 3009

E-Posta: [email protected]