Yabancı Diller Bölümümüz ''First Foreign Languages ​​Forum'' Etkinliği Gerçekleştirdi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Programı tarafından ilki düzenlenen “FSMVU First Foreign Languages Forum – Harnessing AI: The Future of Foreign Langauge Teaching and Learning” başlıklı yabancı diller forumu, 14.07.2023 tarihinde Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında Türkiyedeki Üniversitelerde Hazırlık okulları ve bölümlerde yabancı dil eğitimi konusunda yapay zeka’nın kullanımı ve uygulanması hususundaki görüşler ele alınmıştır. Çalıştay kapsamında yabancı dil öğretimi ve öğrenimi alanında: müfredat geliştirme, öğretim, ölçme ve değerlendirme, yönetim ve profesyonel gelişim gibi farklı konulara değinildi.

Çalıştay Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Okan Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul MEF Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yabancı diller bölümü yöneticileri ve öğretim görevlilerinin katılımları ile gerçekleşmiştir.

Genel değerlendirmeden sonra özet rapor kararı alınmış ve çalıştay Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Koray TUNÇ’un kapanış konuşması ile sona ermiştir.

Forum raporuna ulaşmak için tıklayınız.

--

The first Foreign Languages Forum organized by the English Preparatory Program of Fatih Sultan Mehmet Vakıf University, titled "FSMVU First Foreign Languages Forum - Harnessing AI: The Future of Foreign Language Teaching and Learning," was held on July 14, 2023, at the Topkapi Campus. During the forum, discussions were held on the use and implementation of artificial intelligence in language education in preparatory schools and departments at universities in Turkey. Various topics related to foreign language teaching and learning were addressed within the scope of the forum including; curriculum development, instruction, assessment, management, and professional development.

Foreign language departments’directors and instructors from Sabancı University, Istanbul Technical University, Bahçeşehir University, Altınbaş University, İzmir Economy University, Düzce University, Marmara University, Okan University, Istanbul Gedik University, Özyeğin University, Istanbul Medipol University, Istanbul MEF University, Yeditepe University, and Fatih Sultan Mehmet Foundation University attended the forum.

Following a general evaluation, a summary report was prepared, and the forum concluded with a closing speech by the Director of the Foreign Languages Department at FSMVU, Instructor Koray TUNÇ.

To access the forum report, click here.