Üniversitemiz, 26–27 Mart 2026 tarihlerinde Ayasofya Medresesi, Gülhane Binası’nda, İngilizce Hazırlık Programı ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yapay Zekâ ile Dil Eğitimini Güçlendirmek” başlıklı hibrit eğitime ev sahipliği yapmıştır. Gordion Akademi ve UES Unlimited Educational Services işbirliğiyle düzenlenen bu yoğun ve uygulama odaklı program, İngilizce öğretmenlerini yapay zekâyı yalnızca kullanan değil, aynı zamanda onunla üreten bireyler hâline getirmeyi amaçlamıştır.
Program kapsamında katılımcılar; chatbot tasarımından mini uygulama geliştirmeye, öğrenme süreçlerini destekleyen ajan tabanlı sistemler oluşturmaya kadar birçok alanda uygulamalı deneyim kazanmıştır. Eğitim süresince odak noktası yalnızca araçların tanıtımı değil; yapay zekâ destekli bir dünyada öğretim yöntemlerini, materyal tasarımını ve öğrenme süreçlerini yeniden düşünmek olmuştur.
Katılımcılar, sınıf içi uygulamalara doğrudan aktarabilecekleri somut ve etkili çözümler geliştirme fırsatı bulmuş; program sonunda ise yalnızca yapay zekâyı öğrenmekle kalmayıp, onu aktif biçimde kullanarak kendi eğitim çözümlerini üretebilir hâle gelmişlerdir.
Eğitime katkı sağlayan tüm paydaşlara ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ederiz.