Bir Sosyal Farkındalık Projesi, “Empatik Kaçış”

25 Aralık 2018

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı konusundaki farkındalığı artırmayı amaçlayan Empatik Kaçış Projesi’ni tamamlandı.

İngilizce Hazırlık Programı Sosyal Farkındalık Topluluğu, Engelliler Haftası kapsamında engelli bireylerin hayatlarına dair empatiyi artırmayı amaçlayan bir kaçış oyunu tasarladı. Empatik Kaçış adı verilen oyun, diğer kaçış oyunlarından farklı olarak görme, işitme ve bedensel engel gruplarından biriyle empati kurularak oynandı. Gruplar halinde yarışan öğrenciler kura yöntemiyle belirlenen engellerle görevlerini tamamlayarak, kilitli oldukları odadan çıkmaya çalıştı.  

İngilizce Hazırlık Programı öğretim görevlileri Ahmet Şahbaz ve Aysun Deliktaş’ın desteğiyle hazırlanan Empatik Kaçış oyunu, tüm insanların toplumda eşit ve saygın bir hayat sürdürmelerine yönelik inancı kuvvetlendirmeyi de amaçladı.

Empatik Kaçış oyununun video gösterimi ve kazanan grubun ödül töreni Küçük Çamlıca Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi’ni temsilen Emine Esil Hoşalay, oyunu en kısa sürede bitiren takıma ödüllerini verdi. Yabancı Diller Bölüm Başkanı Dr. Oğuz Güner ise projede emeği geçen öğretim görevlileri ile öğrencilere hediyelerini takdim etti.