FSMVÜ | Ek Yerleştirme ile Kayıt Olan Öğrencilerin Düzey Belirleme Sınavı (DBS) Programı

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ
İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI DÜZEY BELİRLEME SINAVI

SINAV PROGRAMI

Sınav üç aşamalı olarak 27 Eylül Cuma günü gerçekleşecektir. Temel sınav (written exam) ve yazma sınavı (writing) konuşma (speaking) sınavı.  Sınav Örneği İçin Tıklayınız.

27 Eylül 2019 Cuma

Temel Sınav (Writing Exam):   09:15 – 10.45

Yazma Sınavı (Written Exam):  11:00 – 12:30

Speaking Exam: 12.45 – 13.00

(Her öğrencinin konuşma sınav yeri ve saati 27 Eylül Cuma günü saat 12.00’da Küçük Çamlıca Yerleşkesi giriş panosundan (Kat 1 ) duyurulacaktır.)

SINAV YERİ

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Küçük Çamlıca Yerleşkesi B01 Sınıfı

Küçük Çamlıca Mah. Çilehane Yolu Cad. No: 6/1 Üsküdar / İSTANBUL

Tel : +90 216 546 02 96 - Dâhili: 3000 / 3007 / 3009

Sınavın tüm kısımlarının öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Öğrenci kimliğini ibraz etmeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir. (Öğrenci kimliğini edinememiş öğrencilerin e-devlet uygulaması veya FSMVÜ otomasyon sistemi üzerinden öğrenci belgelerinin çıktılarını almaları ve ayrıca nüfus cüzdanları ile sınav salonuna gelmeleri gerekmektedir.)

Sınavlarda yalnızca kurşun kalem kullanılabilecek olup tükenmez kalem veya pilot kalem kullanılması yasaktır. Öğrencilerimizin sınav salonuna kalem, silgi ve kalemtıraş ile gelmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin eğitim düzeylerine sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmeleri için sınavın tüm kısımlarına girmeleri gerekmektedir. Sınavın herhangi bir kısmına girmeyen öğrenciler, doğrudan Elementary (Başlangıç) seviyesindeki İngilizce hazırlık sınıfına yerleştirilebilirler. (Örn: Written Exam’e girilip, Speaking Exam’e girilmemesi durumu)

DBS’den başarısız olan öğrenciler ile DBS’den başarılı olan fakat FSMEPT’e girmeyen ya da FSMEPT’e girerek bu sınavdan 65 veya üzeri bir puan alamayan öğrenciler, DBS’den aldıkları puan doğrultusunda seviyelerine uygun İngilizce hazırlık sınıflarına yerleştirilirler. İngilizce Hazırlık Programı’nda öğrenim görecek olan öğrencilerin dersleri 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09:00’da Küçük Çamlıca yerleşkesinde başlayacaktır.

Öğrencilerimizin ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI’nı detaylıca incelemesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin sınav öncesinde, süresince ve sonrasında öğrenci el kitabında (s.20) belirtilen sınav kurallarına uymaları gerekmektedir.

Sorularınız için prep@fsm.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Başarılar dileriz.