Anasayfa  |   İletişim  | EN

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER BÖLÜMÜ

İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI DÜZEY BELİRLEME SINAVI

Dikey Geçiş Sınavı, üniversitemizin eğitim dili %30 İngilizce olan programlarına yerleşen öğrenciler için Düzey Belirleme Sınavı yapılacaktır. Sınav, temel sınav (written exam), yazma sınavı (writing) ve konuşma (speaking) sınavı olmak üzere üç aşamalı olarak gerçekleşecektir. Sınav Örneği İçin Tıklayınız. Sınav programı aşağıda belirtildiği gibidir:

Sınav Tarihi:

27 Eylül 2018 Perşembe

Written exam:

Writing:

Speaking:

Sınav Salonu:

SINAV YERİ

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Küçük Çamlıca Yerleşkesi

Küçük Çamlıca Mah. Çilehane Yolu Cad. No: 8 Üsküdar / İSTANBUL

Tel : +90 216 546 02 96 - Dâhili: 3000 / 3007

Küçük Çamlıca Yerleşkesi ’ne nasıl ulaşabilirim?

Öğrencilerimizin sınavların başlangıç saatinden en az 15 dakika önce Küçük Çamlıca yerleşkesine gelip, sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

Sınavın tüm kısımlarının öncesinde kimlik kontrolü yapılacaktır. Öğrenci kimliğini ibraz etmeyen öğrenciler sınava kabul edilmeyecektir. (Öğrenci kimliğini edinememiş öğrencilerin e-devlet uygulaması veya FSMVÜ otomasyon sistemi üzerinden öğrenci belgelerinin çıktılarını almaları ve ayrıca nüfus cüzdanları ile sınav salonuna gelmeleri gerekmektedir.)

Sınavlarda yalnızca kurşun kalem kullanılabilecek olup tükenmez kalem veya pilot kalem kullanılması yasaktır. Öğrencilerimizin sınav salonuna kalem, silgi ve kalemtıraş ile gelmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin eğitim düzeylerine sağlıklı bir şekilde yerleştirilebilmeleri için sınavın tüm kısımlarına girmeleri gerekmektedir. Sınavın herhangi bir kısmına girmeyen öğrenciler, doğrudan Elementary (Başlangıç) seviyesindeki İngilizce hazırlık sınıfına yerleştirilebilirler. (Örn: Written Exam’e girilip, Speaking Exam’e girilmemesi durumu)

Öğrencilerimizin ÖĞRENCİ EL KİTAPÇIĞI’nı detaylıca incelemesi gerekmektedir. Öğrencilerimizin sınav öncesinde, süresince ve sonrasında öğrenci el kitabında (s.20) belirtilen sınav kurallarına uymaları gerekmektedir.

Sorularınız için prep@fsm.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

Yabancı Diller Bölümü