FSMVÜ | DERS BAŞLANGICI DUYURUSU 2019-2020
DERS BAŞLANGICI DUYURUSU 2019-2020

Değerli öğrencilerimiz, İngilizce Hazırlık Programı’nda dersler 16 Eylül Pazartesi günü saat 09:00’da Küçük Çamlıca yerleşkemizde başlayacaktır. 1. kur sınıf listeleri ders başlangıcından en geç bir gün önce prep.fsm.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Yoklamalarımız düzenli olarak alındığından ve kur bazında öğrencilerin derslerin %85’ine katılma zorunluluğu bulunduğundan dolayı, öğrencilerimizin kur tekrarına düşmemeleri için Pazartesi günü itibarıyla derslere düzenli olarak katılmaları gerekmektedir.

İngilizce Hazırlık Programı’nda kullanılan ders materyalleri, kitaplar ve dijital platformlarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki gibidir.

DERS MATERYALLERİ

İngilizce Hazırlık Programı öğrencileri, tüm ders materyallerini (Main Course ve Writing kitapları, dijital platformlar gibi)  17 Eylül 2019 tarihine kadar temin etmekle yükümlüdürler. Öğrencilerimiz ders materyallerini ve kitaplarını 16-17 Eylül tarihlerinde Küçük Çamlıca yerleşkemizden temin edebileceklerdir. Dijital içerikleri ise ilk hafta içerisinde online olarak temin etmeleri tavsiye edilir.

1.Main Course Ders Kitapları

Main Course ders kitapları Pearson Yayınevi temsilcilerinin yerleşke lobisinde açtığı stanttan satın alınabilir. Main Course ve Writing kitaplarının (toplamda 6 adet) toplu alım toplam indirimli satış fiyatı Elementary seviyesinde eğitime başlayacak öğrenciler için yıl bazında 4 kurluk 750 TL, Pre-Intermediate seviyesinde eğitime başlayacak öğrenciler için 3 kurluk 600 TL, Intermediate seviyesinde eğitime başlayacak öğrenciler için ise dönem bazında 2 kurluk 375 TL’dir.

Toplu kitap alımlarında, öğrencilere ilk kurun kitabı ve diğer kurların kitaplarının teslim edileceğine dair bir kart verilir. Öğrenciler, her kurun başında yayınevi temsilcilerinden o kura ait kitapları kendilerine verilen kart ile imza karşılığında temin edebilirler.

Üniversite yerleşkeleri içerisinde korsan/kopya kitap kullanımı kesinlikle yasaktır. Korsan/kopya kitap satın alımlarında yasal sorumluluk öğrenciye aittir. Öğrencilerimiz dilerse orijinal olmak kaydıyla kitaplarını ve diğer ders materyallerinizi, yerleşke dışındaki satış temsilcilerinden de temin edebilirler. Üniversite içerisindeki stantlarda toplu kitap alımlarında öğrencilerimize indirim uygulanmaktadır.

DİJİTAL PLATFORMLAR

1. Google Classroom

Hazırlık programımızda Google Classroom uygulaması aktif olarak kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin bu uygulamayı kullanabilmeleri için üniversitemiz tarafından sağlanan e-posta hesaplarına (kullanıcıadı@stu.fsm.edu.tr) sahip olmaları gerekmektedir. E-posta adresini veya şifresini bilmeyen öğrencilerimizin http://sifre.fsm.edu.tr adresinden kullanıcı bilgilerini temin etmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimiz, cep telefonlarına Google Classroom uygulaması indirmeli ve dersliklerindeki panolarda asılı olan ders programlarındaki Google Classroom katılım kodlarıyla en geç 17 Eylül Salı gününe kadar Google Classroom sınıflarına katılmalıdırlar. Google Classroom sınıfına katıldıktan sonra uygulama akışındaki Google Classroom videosunu izleyip uygulama hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

2. Achieve 3000

Okuma becerinizi seviyenize uygun metinlerle geliştirebileceğiniz bir platform olan Achieve 3000 ile akademik yıl boyunca bölümünüzle alakalı ve genel kategorilerde makaleler okuyup aktiviteler yapacaksınız. Aktivitelerdeki performansınız kur sonunda genel başarı notunuza % 5 oranında etki edecektir.

Ürünü online olarak satın almak için tıklayınız. Ana sayfada Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ni göreceksiniz. Ürünü seçtikten sonra, lütfen sipariş notu kısmına adınızı, soyadınızı ve bölümünüzü yazınız. Herhangi bir problemle karşılaştığınız ya da sorunuz olduğu takdirde iletişim sayfasındaki numara ile yetkili kişilerle temasa geçebilirsiniz.

Satın alma işlemini tamamladıktan sonra kullanıcı adınız ve şifreniz bölümümüz tarafından sizinle paylaşılacaktır. Bu bilgiler ile platforma ilk girişte size yerleştirme sınavı uygulanacaktır. Akademik yılın ikinci haftası başlamadan önceki son güne kadar yerleştirme sınavını yapmanız gerekmektedir. Sınav 40 sorudan oluşur ve ortalama 50-60dk sürer. Yerleştirme sınavı sonrasında platformu kullanmaya, size atanan makaleleri okumaya ve aktiviteleri yapmaya başlayabilirsiniz.

3. English Central

Dinleme, telaffuz ve kelime becerilerinizi geliştiren English Central platformunda güncel videolar izlenip çeşitli aktiviteler yapılmaktadır. Aktivitelerdeki performansınız kur sonunda genel başarı notunuza % 5 oranında etki edecektir.

Ürünü online olarak satın almak için tıklayınız. Anasayfada ‘Sipariş’ bağlantısını takip edip il bilgisi kısmında İstanbul’u, üniversite kısmında ise Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'ni seçiniz. English Central Academic ürününü görünce ‘Satın Al’ ve daha sonra ‘Onaylıyorum’ bağlantılarını seçince ödeme sayfasına yönlendirileceksiniz. Herhangi bir problemle karşılaştığınız ya da sorunuz olduğu takdirde iletişim sayfasındaki numara ile temasa geçebilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dileriz.

Sevgilerimizle…

YABANCI DİLLER BÖLÜM BAŞKANLIĞI